Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία της με κινεζική προμηθεύτρια εταιρεία, λόγω υποψιών ότι αυτή απασχολεί εργαζόμενους που είναι παιδιά. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Samsung έλαβε ένα τέτοιο μέτρο, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για ανεπαρκή παρακολούθηση των εργασιακών πρακτικών των προμηθευτών της.

Η απόφαση έγινε γνωστή λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Εργασίας στην Κίνα, που έχει έδρα τις ΗΠΑ, ότι διαπίστωσε «τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους που είναι παιδιά» χωρίς συμβόλαια στην προμηθεύτρια εταιρεία και χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τη διαδικασία παρακολούθησης της Samsung για να σταματήσει τέτοιες πρακτικές.

Η Samsung, που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων κινητών (smartphones) στον κόσμο, δήλωσε ότι έχει κάνει από το 2013 τρεις ελέγχους στον προμηθευτή της – μία 100% θυγατρική εταιρεία της νοτιοκορεατικής Shinyang Engineering – και ότι ο τελευταίος έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου.

Μία άλλη έρευνα, όμως, που έγινε μετά την έκθεση του Παρατηρητηρίου, οδήγησε τη Samsung σε ενδείξεις χρήσης παιδικής εργασίας. «Οι κινεζικές Αρχές εξετάζουν επίσης την υπόθεση», αναφέρει η Samsung στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι θα διακόψει οριστικά κάθε σχέση με τον προμηθευτή, εάν αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί, στο πλαίσιο της πολιτικής της μηδενικής ανοχής στην παιδική εργασία.

Facebook Comments