Σε δελτίο της κατά τη χθεσινή ημέρα διαπραγμάτευσης, η Barclays Capital ενημερώνει ότι αναθεωρεί προς τα κάτω την αύξηση του Α.Ε.Π για το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα βλέπει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των Η.Π.Α να αυξάνεται κατά 3% έναντι προηγούμενης εκτίμησής της για 4%.

«Αυτή η μεταβολή των εκτιμήσεων μας έρχεται μετά τα αποτελέσματα των λιανικών πωλήσεων του Ιουνίου και των αποθεματικών των επιχειρήσεων τον Μάιο. Η αναθεώρησή μας σε συνδυασμό με την τελική μείωση του Α.Ε.Π για το Ά τρίμηνο του έτους στο 2.9% αφήνει τις προσδοκίες μας για την ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο στα ίδια επίπεδα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ήπια ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δυναμική αύξηση που σημειώνει η αγορά εργασίας των Η.Π.Α με το μέσο όρο αύξησης των νέων θέσεων εργασίας για το πρώτο εξάμηνο που βρίσκεται στις 231Κ».

Ενώ στο τέλος του ενημερωτικού δελτίου της η Barclays αναφέρει: « Δε μεταβάλλουμε τις εκτιμήσεις μας για το Α.Ε.Π τρίτου και τέταρτου τριμήνου που αναμένεται να βρεθούν στο 2.5%. Για το 2014 προβλέπουμε ότι η ανάπτυξη θα κλείσει στο 1.4% από προηγούμενη πρόβλεψή μας για 1.6%».

Facebook Comments