Στην παράταση της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων του ημερολογιακού έτους 2013 και 2014 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανταποκρινόμενη στα αιτήματα λογιστών και φοροτεχνών.

Εγκύκλιος που εξέδωσε η γενική γραμματέα Πληροφοριακών Κατερίνα Σαββαϊδου προβλέπει πως για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ημερολογιακού έτους 2013 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014.

Όσον αφορά στις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2014 εγκύκλιος της κ. Σαββαϊδου τοποθετεί στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δύο πρώτων τριμήνων, ενώ μεταβάλλει και την συχνότητα υποβολής από μήνα σε τρίμηνο για τους εκδότες υπόχρεους (για τις πωλήσεις).

Yπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έχουν: -Οι Φορολογούμενοι που έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία), αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα), από αγρότες ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα αλλά μόνο για τα τιμολόγια πώλησης που τυχόν εκδίδουν οι ίδιοι για το σύνολο της παραγωγής τους) καθώς και από μη υπόχρεους υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, Δημόσιο και ΝΠΔΔ). – Επίσης οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών (έξοδα) θα υποβληθούν από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία). Για αγρότες και φορολογούμενους χωρίς υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων), Δημόσιο και ΝΠΔΔ η συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων θα υποβληθεί σε ετήσια βάση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι 100 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου. Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση “https://www1.gsis.gr/myf/web/pages/” στο taxisnet

www.dikaiologitika.gr
Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έχουν: -Οι Φορολογούμενοι που έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία), αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα), από αγρότες ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα αλλά μόνο για τα τιμολόγια πώλησης που τυχόν εκδίδουν οι ίδιοι για το σύνολο της παραγωγής τους) καθώς και από μη υπόχρεους υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, Δημόσιο και ΝΠΔΔ). – Επίσης οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών (έξοδα) θα υποβληθούν από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία).

Για αγρότες και φορολογούμενους χωρίς υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων), Δημόσιο και ΝΠΔΔ η συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων θα υποβληθεί σε ετήσια βάση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι 100 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου.

www.dikaiologitika.gr

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έχουν:

-Οι Φορολογούμενοι που έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία), αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα), από αγρότες ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα αλλά μόνο για τα τιμολόγια πώλησης που τυχόν εκδίδουν οι ίδιοι για το σύνολο της παραγωγής τους) καθώς και από μη υπόχρεους υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, Δημόσιο και ΝΠΔΔ).

– Επίσης οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών (έξοδα) θα υποβληθούν από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία). Για αγρότες και φορολογούμενους χωρίς υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων), Δημόσιο και ΝΠΔΔ η συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων θα υποβληθεί σε ετήσια βάση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι 100 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου.

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση HYPERLINK “https://www1.gsis.gr/myf/web/pages/” με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Facebook Comments