'

Χρ. Σκλαβούνης: Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες

Bloomberg

Χρ. Σκλαβούνης: Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να εισφέρει με περισσότερα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες μετά τα ευρωπαϊκά stress tests προέβη το Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το μέλος του ΤΧΣ, Χρήστος Σκλαβούνης τόνισε στο Bloomberg ότι το ταμείο δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα εναπομείναντα κεφάλαια, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που έχουν περισσέψει από το “πακέτο” βοήθεια. Από την πλευρά της η Αναστασία Σακελλαρίου, CEO του Ταμείου δήλωσε μετά το “γεγονός ότι ιδιώτες επενδυτές πήραν μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάται. Αποτελεί μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης”.

“Ο στόχος μας ήταν να διευκολύνουμε την έξοδο των ελληνικών τραπεζών στις αγορές ώστε να καλύψουν οι ίδιες τις ανάγκες τους. Εάν τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ αναδείξουν κενά στις ελληνικές τράπεζες αυτά πιθανότατα θα καλυφθούν από τους επενδυτές που έχουν ήδη επενδύσει σε αυτές 8,3 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου, όπως η Paulson & Co., η Fairfax Financial Holdings.