Αμετάβλητο παρέμεινε το ελληνικό Χρηματιστήριο την Πέμπτη ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος καθώς λείπουν οι καταλύτες. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη μόλις 0,02% στις 1.190,27 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνάει τα 79,6 εκατ. Ευρώ εν μέσω θερινής ραστώνης.

“Πάλι υποτονική η αγορά σήμερα. Υπάρχει μια θετική διάθεση, η οποία όμως δεν απεικονίζεται, με τις μετοχές μοιρασμένες σε ανοδικές και καθοδικές. Έχουμε το καλοκαίρι, ενώ δεν υπάρχουν και νέα”, σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν οι τηλεπικοινωνίες μετά την ανακοίνωση της Forthnet FORr.AT ότι η Vodafone VOD.L και η Wind υπέβαλαν κοινή, μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του ποσοστού που δεν κατέχουν στην ελληνική ομοειδή εταιρία. (Full Story)
Με βάση το προσφερόμενο τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή, η Forthnet αποτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ περίπου.

Ενδιαφέρον για την Forthnet και πιο συγκεκριμένα για την συνδρομητική της τηλεόραση Nova έχει εκδηλώσει και ο ΟΤΕ, υποβάλοντας μη-δεσμευτική προσφορά 250-300 εκατ.ευρώ στις αρχές του μήνα. Απώλειες 3% στα 1,62 ευρώ σημείωσε η Forthnet.

Πτώση 6% περίπου σημείωσε και η Aegean. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Πειραιώς BOPr.AT σκοπεύει να διαθέσει ποσοστό 4,7% που κατέχει στην αεροπορική εταιρία.

Facebook Comments