'

Μαζεύτηκαν οι απώλειες λόγω ΟΤΕ και ΔΕΗ

MarketNews

Μαζεύτηκαν οι απώλειες λόγω ΟΤΕ και ΔΕΗ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Λόγω της θετικής κίνησης σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, που έκλεισαν με άνοδο 1,4%, στα 5,68 ευρώ και 2,35%, στα 6,52 ευρώ αντίστοιχα, περιορίστηκαν οι αρχικές απώλειες της αγορές σε μόλις -0,11%, κλείνοντας στις 925,49 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης βρέθηκε ακόμα πιο χαμηλά, περίπου είκοσι μονάδες πιο κάτω από τα σημερινά επίπεδα κλεισίματος.

Πηγές από τη Eurobank εκφράζουν την απογοήτευσή τους, αναφέροντας στο «Μ» ότι πλέον το καλό σενάριο θα ήταν η πώληση της τράπεζας από το ΤΧΣ. Η μετοχή της Eurobank κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνοντας πτώση 21,14%, στα 0,2760 ευρώ και με όγκο σχεδόν 3 εκατ. τεμαχίων. Πτώση πάνω από 17% κατέγραψε η Εθνική, που έκλεισε στα 0,5350 ευρώ και με όγκο 12 εκατ. τεμαχίων.

Άσχημο ήταν το κλίμα και για την Πειραιώς, αν και η αγορά ασχολείται περισσότερο με την τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι χαμηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η μετοχή έκλεισε στα 0,1850 ευρώ και όγκο περισσότερα από 15 εκατ. τεμάχια.

Καλύτερη ήταν η συμπεριφορά της Alpha, η οποία κατά διαστήματα έκανε πράξεις και σε θετικό πεδίο, με υψηλό στα 0,88 ευρώ για να κλείσει χαμηλότερα, στα 0,8050 ευρώ.  Η αγορά προεξοφλεί ότι η Alpha θα καταφέρει όχι απλώς να καλύψει το όριο του 10%, αλλά και να το υπερκαλύψει αγγίζοντας το 12%. Ταυτόχρονα, η τράπεζα έχει καταστήσει σαφές ότι στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η συμμετοχή του 12%, θα επιστραφούν τα κεφάλαια που έδωσαν οι μέτοχοι, κάτι που στη δεδομένη συγκυρία αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

Εντολές αγορών βγήκαν στην Ελλάκτωρ, που έκλεισε στα 2,15 ευρώ, με τα υψηλά έτους στα 2,39 ευρώ. Σημειωτέον, ότι η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τις πληρωμές,, έστω και  κουρεμένες, στις κοινοπραξίες, ξεμπλοκάροντας εντός δεκαημέρου τα μεγάλα οδικά έργα. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 8,6%. Κέρδη ακόμα βγήκαν στον ΟΛΠ, που ενισχύθηκε κατά 7,11%, στα 18,99 ευρώ, άνω του 5,5% ανήλθαν τα κέρδη στη Βιοχάλκο, 4,3% η Ιντραλότ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν θα διεκδικήσει τελικά τον ΟΠΑΠ, άνω του 3% ανήλθαν τα κέρδη στην Jumbo, με κλείσιμο στα 7,07 ευρώ, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.  Στα 11,17 ευρώ επέστρεψε η ΜΕΤΚΑ και στα 8,40 ευρώ η Motor Oil.

Ισχυρές απώλειες για τον ΟΠΑΠ, αφού η διαδικασία του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης κινείται σε θολά νερά και μόνο με την κατάθεση δύο προσφορών, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 58 εκατ. ευρώ, δέκα εκατ. Ευρώ χαμηλότερα από τις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας.