Όλα τα τεχνικά σημεία και οι στατιστικές ενδείξεις που υπήρχαν μεταξύ Μαΐου-Ιουνίου, έδειχναν ότι μέχρι και τον Αύγουστο θα υπάρξει μια κίνηση του VIX πάνω από 50%. Σήμερα, ο VIX σημείωσε άνοδο 32,18% και δεν αποκλείεται να συνεχίσει να ανεβαίνει κι άλλο καθώς πλησίασε το 15 που παραδοσιακά ανοίγει το δρόμο για το 20-22.
 
Η Wall Street μετά από 62 ημέρες χωρίς κάποιο κλείσιμο μεγαλύτερο του 1,00%, κατάφερε να σταματήσει αυτό το σερί. Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,10% και οι επενδυτές αρχίζουν να αισθάνονται ότι η πόρτα της εξόδου είναι ιδιαίτερα μικρή.
 
Πολλά τα γεγονότα που προκάλεσαν την αναταραχή στις αγορές.
 
1. Επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών κατέπεσε στην Ουκρανία, με τους Ουκρανούς και τους Ρώσους να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών και πλέον περιμένουμε την έναρξη διεθνούς έρευνας για να αποκαλυφθεί ποιος κατέρριψε το αεροπλάνο.
 
2. Η Δύση επέβαλε και νέες κυρώσεις στη Ρωσία, με τον Ομπάμα να απειλεί και με ακόμα περισσότερες. Οι Ρώσοι τρέμουν την εμπλοκή των φιλο-Ρώσων στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
 
3. Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας ενώ χτυπούν αδιακρίτως, ακόμα και αμάχους.
 
Μετά από όλα αυτά, η συνεδρίαση της Παρασκευής δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις ενόψει Σαββατοκύριακου.

Facebook Comments