'

Ομπάμα: Άμεση βοήθεια στις έρευνες για τα αίτια της συντριβής

MarketNews

Ομπάμα: Άμεση βοήθεια στις έρευνες για τα αίτια της συντριβής, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα από τη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τα περισσότερα από τα οποία ήταν Ολλανδοί υπήκοοι εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει όλες τις έρευνες προκειμένου να γίνουν σαφή τα αίτια της συντριβής.

«Ο πρόεδρος είπε στον Ολλανδό πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν άμεση βοήθεια για τη διεξαγωγή μιας πλήρους και αξιόπιστης διεθνής έρευνας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την ανάγκη οι ερευνητές να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της συντριβής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάκτηση των πτωμάτων και να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.