Σε δελτίο προς τους επενδυτές της ο βραχίονας της Citigroup για την αγορά συναλλάγματος (CitiFX) εκθέτει τη μακροτεχνική του ανάλυση για το EUR/USD.

«Ο δείκτης USDollar διαχρονικά είναι συνδεδεμένος με τις εξελίξεις στην αγορά κατοικιών και στον τραπεζικό κλάδο καθώς και σε περιόδους ύφεσης (1973-75,1989-91,2006-2008).

Από την οπτική της αγοράς συναλλάγματος συνεχίζουμε να περιμένουμε μία συνέχιση της ανοδικής τάσης μέχρι και το 2016, γεγονός που θα κάνει το δείκτη USDollar να επιστρέψει πάνω από το 100» αναφέρει στο δελτίο της η Citi.

Όσον αφορά το EUR/USD οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η πτώση για το ζεύγος αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και παραπέρα.

Όσον αφορά τη τεχνική εικόνα της ισοτιμία η αμερικανική τράπεζα παρατηρεί τα παρακάτω:

« Τον Οκτώβριο του 1998 όταν το ευρώ είχε τρέξει ράλι 16.5% και τα νομίσματα των χωρών της ζώνης του ευρώ είχαν αρχίσει να μεταβιβάζονται σε ευρώ και τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων βρίσκονταν σημαντικά πάνω από τα επιτόκια των γερμανικών, ενώ η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων και των άλλων ομολόγων της ευρωπεριφέρειας ήταν σημαντική,  δεν υπήρχε σημαντική διαφορά με το spread των αμερικανικών ομολόγων. Με άλλα λόγια πλέον δεν υπήρχε risk premium για την ανάληψη ρίσκου στην αγορά συναλλάγματος με αποτέλεσμα το EUR/USD να σταματήσει να ανατιμάται».

«Αυτό ακριβώς έγινε και τον Μάιο αυτού του έτους. Αυτό έδωσε σήμα για την έναρξη μίας περιόδου δύο ετών της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ευρώ που περιμένουμε ότι θα ακολουθήσει».

Ευθυγραμμισμένη με αυτή την οπτική η CitiFX δίνει σύσταση πώλησης στο EUR/USD από το 1.3731 με το stop loss στο 1.4045 και το στόχο στο 1.2750.

Facebook Comments