'

Σημαντικές απώλειες για Micex & RTS

MarketNews

Σημαντικές απώλειες για Micex & RTS, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με αρνητικό πρόσημο άρχισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Μόσχας με τους δείκτες του να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, την επομένη της συντριβής αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής των νέων κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) και RTS (συναλλαγές σε δολάρια) υποχωρούν εκ νέου κατά 1,67% και 2,23% αντίστοιχα. Το ρούβλι καταγράφει πτώση και διαμορφώνεται στα 35,1 ρούβλια ανά δολάριο και 47,5 ρούβλια ανά ευρώ. Η μετοχή της Aeroflot, της πρώτης ρωσικής αεροπορικής εταιρίας, καταγράφει πτώση 2,97% και διαμορφώνεται στα 55,60 ρούβλια, μετά την απόφασή της να περιορίσει ένα μέρος των πτήσεών της προς την Ουκρανία.

Οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ανησυχούν επίσης για τις νέες κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Η μετοχή του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft υποχωρεί κατά 1,49% στα 230,22 ρούβλια. Ο όμιλος Rosneft είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.