Σε σημερινό δελτίο προς τους πελάτες της, η BNP Paribas εκθέτει τις δικές της προτάσεις για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πιο αναλυτικά οι στρατηγικές που προτείνει η γαλλική τράπεζα

1. Κάντε trading τη διαφορά μεταξύ των νομισματικών πολιτικών:

« Συνεχίζουμε να μένουμε πωλητές στο ευρώ έναντι του GBP και του USD καθώς η διαφορά στις νομισματικές πολιτικές που ακολουθεί η ΕΚΤ σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ΒοΕ και Fed είναι ξεκάθαρη. Το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ένα QE δεν είναι από τα ενδεχόμενα που αποκλείει σε περίπτωση που το ευρώ κινηθεί υψηλότερα, σε συνδυασμό με μία βελτίωση των προοπτικών για σύσφιγξη των νομισματικών πολιτικών που ακολουθούν BοΕ και Fed θα μπορούσαν να κρατήσει ισχυρό το ενδιαφέρον των πωλητών για το EUR».

2. Το ευρώ γίνεται νόμισμα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων

« Το ευρώ αναμένουμε να γίνει όλο και πιο ελκυστικό νόμισμα για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Περιμένουμε το ευρώ να κινηθεί χαμηλότερα έναντι του μπλοκ των Commodity Currencies και των νομισμάτων των αναπτυσσόμενων αγορών με μεγαλύτερα επιτόκια, καθώς θα μπαίνουμε σε μία περίοδο μεγαλύτερης σταθερότητας και πιο υγιούς διαχείρισης ρίσκου. Στην αγορά των option το ευρώ περιμένουμε να αρχίσει σταδιακά να εμφανίζει μεγαλύτερη συσχέτιση με τα νομίσματα χωρών με χαμηλότερα επιτόκια όπως το JPY και λιγότερη συσχέτιση με τα νομίσματα χωρών με υψηλά επιτόκια όπως το AUD».

Facebook Comments