Σε σημερινή της έκθεση η Societe Generale προβλέπει τις τοποθετήσεις των επαγγελματιών manager στην αγορά συναλλάγματος για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Πιο αναλυτικά:

Βάσει έρευνας της γαλλικής τράπεζας σε σύνολο 87 managers της αγοράς συναλλάγματος εκτιμά ότι « οι επαγγελματίες διαχειριστές θα προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια που κατέχουν στο USD αγοράζοντας κατά 67% EUR, κατά 11% JPY, κατά 11% AUD, κατά 5.4% GBP κατά 2.5% NZD και σε χαμηλότερα ποσοστά άλλα νομίσματα. Στα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να αγοράσουν λιγότερο ευρώ και περισσότερο NZD, νοτιοκορεατικό WON και κινεζικό Γουάν.

Η αύξηση των τοποθετήσεων των επαγγελματιών manager σε νομίσματα ασιατικών χωρών είναι μέρος της στρατηγικής διαφοροποίησης και αναμένεται να κερδίσει περισσότερο έδαφος επενδυτικά, καθώς η Ευρωζώνη πρόκειται σταδιακά να αποδεικνύει ότι προσφέρει χαμηλότερες αποδόσεις. Περιμένουμε οι επαγγελματίες διαχειριστές να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους σε ευρώ και JPY αυξάνοντας όμως το χρόνο διακράτησης και τοποθετώντας περισσότερα κεφάλαια σε εναλλακτικές επενδύσεις».
 

Facebook Comments