Τρία ακόμα μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αιτηθεί επίδομα διαμονής πέραν της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση χθες μετά την αποκάλυψη ότι είχε επιδοτηθεί με 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φωτάκης υποστήριξε ότι ζήτησε μεν 5.000 ευρώ αλλά ουδέποτε τα εισέπραξε. Εξήγησε ότι αρχικά χρειαζόταν τα χρήματα για να ενοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, όμως τελικά βρήκε άλλη κατοικία και ουδέποτε του πιστώθηκε το επίδομα.

Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μολονότι για τις ανάγκες του είχαν πράγματι δεσμευθεί 7.000 ευρώ, στην πράξη εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Όπως εξήγησε, έζησε επί επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμιζε μηνιαία απόδειξη ύψους 50 ευρώ.

Όσον αφορά τον κ. Μάρδα, τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αποκάλυψη για την επιδότηση της κ. Αντωνοπούλου έχει οδηγήσει σε δύο απώλειες για την κυβέρνηση, καθώς μετά την καρατόμησή της ακολούθησε η παραίτηση του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια για το εάν και άλλοι υπουργοί πέραν της κ. Αντωνοπούλου έχουν κάνει χρήση της διάταξης για επιδότηση στέγης.

Μιλώντας στον Alpha παραδέχτηκε ότι η νομοθέτηση σχετική διάταξη ήταν «ατυχής» και προανήγγειλε ότι θα καταργηθεί σύντομα.

 

Facebook Comments