'

Άλλο ένα δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας

Ναυτεμπορική

Άλλο ένα δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο «κανόνας» που φέρνει τους φορολογούμενους να φορτώνονται με χρέη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ανά μήνα που περνάει επιβεβαιώθηκε και τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία εξαμήνου που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τα καινούργια χρέη (δηλαδή αυτά που σχηματίστηκαν από τις αρχές του 2014) έφτασαν στα 6,225 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 5,198 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο.

Αν προστεθούν και οι οφειλές που είχαν σχηματιστεί μέχρι το τέλος του 2013, τα συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο, ανέρχονται πλέον στα 67,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το «καλάθι» των παλαιών οφειλών, το Δημόσιο εισέπραξε 944 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και το ποσό έκλεισε στα 61,025 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η τρόικα είχε θέσει ως στόχο να εισπραχθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ, πράγμα που επιτεύχθηκε.

Όσον αφορά όμως στα καινούργια χρέη, ο στόχος ήταν να εισπραχθεί το 16% των νέων οφειλών. Συγκεντρώθηκε όμως το 12,01%. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να εισπραχθεί το 25% των καινούργιων χρεών τα οποία ρυθμίζονται μόλις σε 12 δόσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο ελέγχθηκαν 377 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν φόροι 70,7 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν τα 19,1 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν 377 έλεγχοι φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου στους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 70 εκατομμυρίων ευρώ.