Επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ότι με τη σύνταξη του Αυγούστου θα υπάρξει μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση για όλους τους Συνταξιούχους.

Υπογράμμισε ότι όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό κοστίζουν 12 δισεκ. ευρώ, και προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση σε δημόσια συζήτηση για το θέμα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε δε, ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου του 2015, κάνοντας λόγο για κινδυνολογίες.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα εφαρμοστεί σε ένα δήμο κάθε μιας από τις 13 περιφέρειες της χώρας πιλοτικά για 6 μήνες.Το πλαφόν θα καθοριστεί στα 4.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού το εγγυημένο εισόδημα θα κινείται γύρω στα 400 ευρώ το μήνα για μία τετραμελή οικογένεια. Θα ληφθούν υπόψιν και τα περιουσιακά στοιχεία του δικαιούχου ενώ για όσους λαμβάνουν κι άλλα προνοιακά επιδόματα το επίδομα από το εγγυημένο εισόδημα θα αθροιστεί σε αυτό μέχρι το πλαφόν των 480 ευρω.

Ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου η αδήλωτη εργασία κυρίως στο χώρο της εστίασης παρουσίασε μεγάλη αύξησης και προειδοποίησε τους επιχειρηματίες του κλάδου ότι το κράτος δεν παίζει. Στους ελέγχους μάλιστα εκτός από το ΣΕΠΕ θα μπει και η ΕΥΠΕΑ

Εμείς μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, πρόσθεσε, από 1η Ιουλίου και θα πρέπει οι επιχειρηματίες να δείξουν υπευθυνότητα, δεν υπάρχει άλλοθι για κανένα τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε πως κανένας εργαζόμενος δεν χρειάζεται να θεωρήσει βιβλίο ασθενείας.

Ο γραμματέας των καταστημάτων εστίασης σε όλη τη χώρα Γιώργος Κουράσης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα παράνομης αδήλωτης εργασίας, αλλά τεχνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη δήλωση των ωρών εργασίας των υπάλληλων που αυξάνονται τους θερινούς μήνες και δεν δηλώνονται επίσημα στις αρχές.

Facebook Comments