'

Ν. Αναστασιάδης: Λανθασμένοι χειρισμοί από τον Π. Δημητριάδη

Ναυτεμπορική

Ν. Αναστασιάδης: Λανθασμένοι χειρισμοί από τον Π. Δημητριάδη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Λανθασμένους χειρισμούς σε διάφορα ζητήματα  καταλογίζει στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκο Δημητριάδη, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε  επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, στην επιστολή ο κ. Αναστασιάδης, αφήνει επίσης έμμεση αιχμή για τους χειρισμούς της ΕΚΤ στο θέμα της άντλησης ρευστότητας από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό μηχανισμό, «ELA», για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο κ. Δημητριάδης έκανε χρήση του «ELA» χωρίς έλεγχο, επισημαίνοντας ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης επαναλαμβάνει τα περί παύσης του κ. Δημητριάδη αναδεικνύοντας λάθη που έκανε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο κ. Ντράγκι έστειλε επιστολή στον κύπριο πρόεδρο τονίζοντας ότι η όποια απόφαση για παύση του κ. Δημητριάδη θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στη δική του επιστολή, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η Κύπρος έχει προεδρικό σύστημα με διάκριση εξουσιών μεταξύ Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας. Εξηγεί ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην έρευνα που κάνει η κυπριακή βουλή και σημειώνει ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εμπίπτει στο πλαίσιο του κυπριακού συντάγματος, αλλά και των νόμων της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει, επίσης, αναφορά στην έκθεση των Alvarez & Marsal που εστιάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου, αντί στη Λαϊκή, που μέχρι τότε είχε λάβει κρατική στήριξη και χρηματοδότηση μέσω «ELA».