'

’Να μπουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση κεφαλαίου’

MarketNews

Πρόσκληση σε όλους τους μετόχους της Alpha Bank να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, απηύθυνε ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος, σε παρέμβασή του στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, επισημαίνοντας ότι τούτη συνιστά "κλειδί" όχι μόνο για την τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να καθορίσει τους όρους της αύξησης. Ακολουθεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης και μετά η περίοδος άσκησης μέσα στον Μάιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διοικητικών στελεχών της Αlpha Bank, ο στόχος της εξασφάλισης της ιδιωτικής συμμετοχής του 10% θα καλυφθεί. H

Oι μέτοχοι της Alpha Bank ενέκριναν το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, ύψους 4,57 δις ευρώ.

Η Alpha Bank έλαβε το πράσινο φως για την έκδοση νέων μετοχών αξίας 457,1 εκατ. ευρώ και έκδοση επιπλέον ποσού 92,9 εκατ. ευρώ επί του οποίου οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα έχουν δικαιώματα προαίρεσης.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 29% των μετοχών της εταιρίας, υψηλότερο από το 20% που απαιτείτο για την επίτευξη απαρτίας.