'

ΤΑΙΠΕΔ: 2+3 προσφορές για τα δύο ακίνητα στο Αφάντου της Ρόδου

MarketNews

ΤΑΙΠΕΔ: 2+3 προσφορές για τα δύο ακίνητα στο Αφάντου της Ρόδου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Επιτυχή» χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ τον διαγωνισμό για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, για τα οποία έγινε σήμερα η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.

Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf- Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές (26.900.000 ευρώ από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. και 17.500.000 από την εταιρεία Dimand AE).

Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής»- Νότιο Αφάντου, υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές: από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. (13.900.000 ευρώ), την εταιρεία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd (15.023.000 ευρώ) και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου (12.350.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Προκειμένου, να προχωρήσει σε λήψη απόφασης κατακύρωσης, το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

*ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ,

*ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, και

*ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Στον ίδιο διαγωνισμό, περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli, στον Δήμο της Κέρκυρας.