'

Στο Ισραήλ ο Τζον Κέρι για να επιδιώξει κατάπαυση πυρός

MarketNews

Στο Ισραήλ ο Τζον Κέρι για να επιδιώξει κατάπαυση πυρός   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Τελ Αβίβ για να αναζητήσει τρόπους για τον τερματισμό των πιο αιματηρών τα τελευταία χρόνια εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα.

"Ο υπουργός Κέρι έφθασε στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να συζητήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

"Θα ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη και θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (Μαχμούντ) Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό (Μπενιαμίν) Νετανιάχου", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η συνάντηση με τον Μπαν Κι-Μουν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, αυτή με τον Αμπάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ενώ με τον Νετανιάχου θα συναντηθεί στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα πάντα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.