Λίγο πάνω από 1%, στις 916 μονάδες έχουν σταθεροποιηθεί οι απώλειες στο Χ.Α., εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί στις τράπεζες, ότι δηλαδή ΕΤΕ και Εurobank δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και λόγω των ανησυχιών στις αγορές, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Βοστώνη.

Eurobank και Εθνική βρίσκονται μόνιμα σε αρνητικό πρόσημο κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με profit taking, εξαιτίας των μεγάλων αποδόσεων της περασμένης εβδομάδας, αλλά με την ανησυχία ότι υπάρχουν δυσκολίες για την κάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου. Κοντά στο 10% ανέρχονται οι απώλειες για την Eurobank και περίπου 7% για την Εθνική.

Πάνω από 3% υποχωρεί η Alpha, παρά το ok που πήρε από τη γενική συνέλευση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου και λίγο πάνω από 2% η Πειραιώς. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, μόλις στα 20 εκατ. ευρώ, με τις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ και MIG να κινούνται σε θετικό πρόσημο.

Με τις τρέχουσες ενδείξεις, θα αποτελέσει θετική έκπληξη η επέκταση της ανοδικής κίνησης – βραχυπρόθεσμα – υψηλότερα των 975μ. αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψη ότι θα αποτελέσει θετική έκπληξη η υπέρβαση της επόμενης αντίστασης των 975μ χωρίς να προηγηθεί μια παλινδρόμηση σε χαμηλότερα επίπεδα. Αν τελικά ο ΓΔ κινηθεί θετικότερα του αναμενόμενου, οι αντιστάσεις εντοπίζονται διαδοχικά στις 975μ, 1.019μ και 1.052μ, αναφέρει η Εμπορική.

Facebook Comments