H κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας αναφέρει ο Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει αυτή την υποχώρηση της Δημοκρατίας “τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας”, ενώ για την Χρυσή Αυγή, αναφέρει ότι “απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό”.

Σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί για τις υπογραφές που έβαλε, σημείωσε πως “για τις υπογραφές που έβαλα, το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος.”

“Η πατρίδα μας πέρασε από τα 40 κύματα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη” κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Facebook Comments