'

Βουλγαρία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πλάμεν Ορεσάρσκι

MarketNews

Βουλγαρία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πλάμεν Ορεσάρσκι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός  της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ). Δηλαδή, του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2013, όταν η πρώτη παράταξη GERB δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας της πολιτικής απομόνωσης της.

Ωστόσο, πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξή τους από την κυβέρνηση ύστερα από τη βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Ανοίγοντας την πόρτα, με τον τρόπο αυτό, για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα προετοιμάσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου, όπως έχουν συμφωνήσει οι βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Την Πέμπτη, ή την Παρασκευή αναμένεται να κάνει αποδεκτή η Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγέλλει, στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.