'

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 10,3 εκατ. οι ανασφάλιστοι πολίτες

MarketNews

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 10,3 εκατ. οι ανασφάλιστοι πολίτες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατά 10,3 εκατομμύρια μειώθηκε ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν ασφάλιση υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του πανεπιστήμίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014 πάνω από 10 εκατομμύρια ενήλικες (από 18 έως 64 ετών) που προηγουμένως ήταν ανασφάλιστοι εντάχθηκαν στο σύστημα ιατρικής περίθαλψης.

Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας χαιρέτισε αυτή την «σημαντική» μείωση στον αριθμό των ανασφάλιστων αμερικανών πολιτών.

Ο δεδηλωμένος στόχος της μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε το 2010 είναι να παράσχει ιατρική ασφάλιση στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από τους 50 εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες που έως τώρα ήταν ανασφάλιστοι.

Ο νόμος τέθηκε πλήρως σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο φορολογικού προστίμου εάν δεν είναι ασφαλισμένοι. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν για τη μελέτη τους τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εταιρεία Gallup το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) τον περασμένο Απρίλιο, συνολικά αναμένεται 12 εκατομμύρια άνθρωποι να ασφαλιστούν εντός του 2014 και άλλα 19 εκατομμύρια το 2015.