Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ισχυρές πιέσεις στο ευρώ και τους δείκτες παρά το γεγονός ότι ο δείκτης μεταποίησης PMI της Κίνας είχε ανακοινωθεί σε υψηλά 18 μηνών και είχε δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό συναίσθημα.

Με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι, το ευρώ έδειχνε αδύναμο να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και μόνο μια απροσδόκητη εξέλιξη θα μπορούσε τουλάχιστον να ανακόψει την πτώση. η εξέλιξη αυτή ήρθε από την ανακοίνωση των δεικτών μεταποίησης PMI για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δείκτη μεταποίησης PMI, η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ανέκαμψε τον Ιούλιο με το δείκτη να σκαρφαλώνει στις 51,9 μονάδες από 51,7 μονάδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είδαν αύξηση των παραγγελιών τους και αύξηση της παραγωγής τους, παρά το γεγονός ότι η κρίση στην Ουκρανία εξακολουθεί να επηρεάζει το επιχειρηματικό συναίσθημα.
Σημαντική άνοδο όμως κατέγραψε και η μεταποίηση στη Γερμανία με το σχετικό δείκτη να ανακοινώνεται στις 52,9 μονάδες για τον Ιούλιο έναντι εκτιμήσεων για 51,9 μονάδες. στη Γερμανία μεγάλη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των υπηρεσιών με το σχετικό δείκτη να αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 37 μηνών.

Μετά την ανακοίνωση του γερμανικού PMI, οι αγοραστές επέστρεψαν στο ευρώ.

EUR/USD – Γράφημα 60min.


 

Facebook Comments