'

Κύπρος: Παραμένουν τα προβλήματα μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας

MarketNews

Κύπρος: Παραμένουν τα προβλήματα μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται στις διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα για την επικαιροποίηση του μνημονίου και το «αγκάθι» είναι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να παραταθεί η παραμονή του κλιμακίου των δανειστών μέχρι και τη Δευτέρα.

Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε απόψε στο προεδρικό το κλιμάκιο σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στόχος, να γεφυρωθούν οι διαφορές που υφίστανται κυρίως σε ότι αφορά στα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των εκποιήσεων. Η τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθούν ατέρμονες διαδικασίες που θα παραπέμπουν σε βάθος χρόνου τις εκποιήσεις.

Οι πιστωτές γνωρίζουν ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι ο λόγος που καθυστερούν σήμερα οι εκποιήσεις και θέλουν να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Οι διεθνείς πιστωτές προτείνουν πιο συνοπτικές και πιο αυστηρές διαδικασίες στο πλαίσιο ακόμη και των προνοιών που έχουν ενσωματωθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Για την επικαιροποίηση του μνημονίου οι επικεφαλής της τρόικας είχαν πολύωρη συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Μετά το μεσημέρι οι συνομιλίες συνεχίστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.