'

Προστασία από τους πιστωτές ζήτησε η ESFG

MarketNews

Προστασία από τους πιστωτές ζήτησε η ESFG, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η πορτογαλική εταιρεία Espirito Santo Financial Group (ESFG), που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo (BES), ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της, παγώνοντας άμεσα απαιτήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ εις βάρος της και αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τη μελλοντική ιδιοκτησία της τράπεζας.

Η ESFG είναι η τρίτη εταιρεία του ομίλου Espirito Santo που ζήτησε προστασία σε διάστημα μικρότερο μίας εβδομάδας, καθώς τα προβλήματα κλιμακώνονται για αυτήν μετά την ανακάλυψη λογιστικών παρατυπιών σε έναν από τους επιχειρηματικούς ομίλους της.

Η ESFG είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BES, με ένα ποσοστό 20%, ενώ έχει δανεισθεί πάνω από 800 εκατ. ευρώ από την τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε από την οικογένεια τον 19ο αιώνα.

Οι πορτογαλικές αρχές προσπαθούν να κάνουν διάκριση μεταξύ των οικονομικών προβλημάτων στις οικογενειακές επιχειρήσεις - πρόκειται για ομίλους εταιρειών στους τομείς του τουρισμού, της υγείας και της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας - και των όποιων επιπτώσεων στη BES, για την οποία έχει δηλωθεί ότι καλύπτονται οι όποιες ζημιές της υπάρξουν από την έκθεσή της στους οικογενειακούς ομίλους.