Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας, παρά τις δυσκολίες που παραμένουν, έστειλε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναλαμβάνοντας για δεύτερη θητεία τα ηνία του υπουργείου οικονομικών.

Μιλώντας ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου είπε ότι «σήμερα η χώρα μας στέκεται στα πόδια της, μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που παραμένουν ανοικτές αν και εξακολουθούμε να τις αντιμετωπίζουμε».

Υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών τον Απρίλιο του 2013 η οικονομία ήταν υπό κατάρρευση και απευθυνόμενος στο προσωπικό είπε «μαζί δημιουργήσαμε συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης που επέτρεψαν στις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την πιο βαθειά ύφεση που αντιμετώπισε μετά το 1974».

Συνεχίζοντας είπε ότι «πολλές φορές έχω αναφέρει ότι έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη και είναι ακριβώς με πλήρη συναίσθηση και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ακόμη αλλά και των θετικών προοπτικών που η πατρίδα μας διαθέτει, σήμερα που αναλαμβάνω εκ νέου το υπουργείο οικονομικών».

Δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην τελετή είπε ότι «αρκετοί μου λένε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σου ανέθεσε ξανά το πιο δύσκολο υπουργείο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό υπουργείο αλλά απαντώ ότι είναι το καλύτερο επειδή έχει όλους εσάς».

Επανέλαβε ότι «βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες αλλά είμαστε πανέτοιμοι να τις διαχειριστούμε όπως είμαστε να δουλέψουμε για να εδραιώσουμε τις θετικές προοπτικές που διαθέτει η χώρα μας».

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε αρκετές φορές το προσωπικό για του δουλειά, τη συνέπεια και τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Facebook Comments