Η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη για την Ελλάδα αν υπήρχε ένα «δίχτυ ασφαλείας» όπως η προληπτική γραμμή στήριξης υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ μιλώντας στο 3ο οικονομικό forum των Δελφών.

Αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει την προληπτική γραμμή στήριξης θεωρώντας ότι αυτή ισοδυναμεί με ένα νέο πρόγραμμα.

Πάντως, υποστήριξε ότι είναι πιθανό τελικώς να υπάρξει μια προληπτική γραμμή στήριξης την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «μαξιλάρι ασφαλείας» -το οποίο έχει βέβαια προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για την χώρα που ζητά το άνοιγμά της- και όχι ως νέο πρόγραμμα όπως το μνημόνιο.

Ο κ. Βίζερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί νέα κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αν και, όπως υποστήριξε, αυτό θα φανεί μέσα στος επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση εντός του πλαισίου της 3ης δανειακής σύμβασης. Αναφορικά με τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, υποστήριξε ότι η εφαρμογή τους θα γίνει σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ θα είναι συνδεδεμένη με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Facebook Comments