Σε περαιτέρω μείωση του προγράμματός αγοράς ομολόγων αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, το διοικητικό συμβούλιο της Fed αναμένεται να αποφασίσει τη μείωση του προγράμματος κατά 10 δισ. δολάρια στα 25 δισ. δολάρια τον μήνα, με προοπτική να το σταματήσει πλήρως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με τον αριθμό των μισθωτών, όμως, να έχει αυξηθεί κατά 288.000 τον Ιούνιο και τη ανεργία να έχει μειωθεί στο 6,1%, η Fed ενδέχεται να αναφερθεί στην πρόσφατη ενίσχυση της αγοράς εργασίας, ενώ έχει ήδη στείλει το μήνυμα πως η συνεχιζόμενη ροή τόσο θετικών στοιχείων για τη συγκεκριμένη αγορά μπορεί να επηρεάσει την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική της.

Η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ανέφερε πριν από δύο εβδομάδες, κατά την ακρόασή της από το Κογκρέσο, ότι «εάν η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται πιο γρήγορα από ότι προβλέπεται… τότε οι αυξήσεις των επιτοκίων θα γίνουν ταχύτερα από ότι εκτιμάται σήμερα».
 

Facebook Comments