'

Πολύ σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα

ForexReport

Πολύ σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ευρώ βρέθηκε για μια ακόμα συνεδρίαση υπό τον έλεγχο των πωλητών, ενώ και λίγο πριν από το άνοιγμα της Ευρώπης, οι πιέσεις συνεχίζονται. Η σημαντικότερη αιτία της πτώσης είναι η σταθερή άνοδος του δολαρίου ενώ τις πιέσεις ενισχύουν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται να αυξήσει δραματικά τη ρευστότητα στην Ευρωζώνη.

  • Παρόλα αυτά, ο Weidmann της γερμανικής κεντρικής τράπεζας παραμένει σκεπτικός με ένα ευρωπαϊκό QE καθώς δηλώνει ότι η ανάληψη μεγαλύτερων κινδύνων από την ΕΚΤ, μεταφέρεται στο φορολογούμενο.
  • Weidmann και Nowotny είναι δυο από τους σκεπτικούς σχετικά με το πρόγραμμα ABS που έχει ανακοινώσει η ΕΚΤ.
  • Το δολάριο παραμένει σε υψηλά έξι μηνών ενόψει των πολύ κρίσιμων ανακοινώσεων των επόμενων ημερών.
  • Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ανακοίνωσε ο Obama, που σύμφωνα με τον ίδιο θα κάνουν την αδύναμη ρωσική οικονομία ακόμα πιο αδύναμη. Οι κυρώσεις επιβάλλονται σε κλάδους ενέργειας, εξοπλισμών και τραπεζών.
  • Πολύ σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις αναμένουμε σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,3438 Υψηλό: 1,3443 Χαμηλό: 1,3403 Κλείσιμο: 1,3407Η ισοτιμία βρίσκεται υπό την ισχυρή πίεση των πωλητών και οδεύει ολοταχώς προς χαμηλότερα επίπεδα. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται μια ανάσα από τα 1,3400 και μια πιθανή διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για επίπεδα κάτω και από τα 1,3300. Εδώ θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί. Δεδομένου ότι η ισοτιμία έχει υποτιμηθεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθίσταται όλο και περισσότερο ευάλωτη στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις. Έτσι οποιαδήποτε αρνητική, ως προς τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακοίνωση θα μπορούσε να προκαλέσει ένα έντονο short squeeze και να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Τα 1,3450 και τα 1,3480 είναι οι πρώτες αντιστάσεις για την ισοτιμία.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις
1,3400                 1,3420
1,3475                 1,3450
1,3450                 1,3480
1,3430                 1,3510