Αν και οι αρχικές πιέσεις περιορίστηκαν (ο Γενικός Δείκτης έφτανε να υποχωρεί εως και -1,12%), συνεχίζει να μην δείχνει τις απαραίτητες δυνάμεις για να ξεπεράσει εκ νέου τις 1.200 μονάδες.
 
Η ελληνική αγορά είναι ή καλύτερα… επανήλθε στον τραπεζοκεντρικό της χαρακτήρα και διαμορφώνει το γενικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Για την ώρα, δεν διαφαίνεται καμία διαφοροποίηση στη σημερινή συνεδρίαση με τη συναλλακτική δραστηριότητα να βαίνει μειούμενη και με τον τραπεζικό κλάδο να μην αντιδρά από τις χθεσινές πιέσεις. 
 
Παρά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η ελληνική αγορά δεν δείχνει σημάδια αντίδρασης.
 
Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση όπου ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ υποχωρεί 1,56%, η ΤΕΝΕΡΓ (-1,76%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,05%) και τα ΕΧΑΕ (-01,03%). 
 
Σε αντίθεση ο ΟΛΠ , η ΕΥΠΡΟ, ο ΤΙΤΑΝΑΣ, η ΔΕΗ και η ΜΠΕΛΑ κρατάνε κάπως τα «πρόσ(χ)ηματά» τους στο (+). 
 
Τα ΕΛΠΕ ενισχύονται 1,01% ενώ ο Σαράντης παραμένει αμετάβλητος. Σημειώνεται ότι και οι δυο εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. 
 
Οι τράπεζες περιόρισαν κάπως τις απώλειες με την Τρ. Πειραιώς να περνάει σε θετικό έδαφος, ενώ η ΕΤΕ, η Alpha Bank και η Eurobank καταγράφουν απώλειες κοντά στο 1%.
 
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο ΑΒΑΞ και η ΣΩΛΚ καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 2,05% και 1,99% αντίστοιχα. 
 
Στην αγορά των παραγώγων, το συμβόλαιο του 25αρη διαπραγματεύεται με premium έναντι του υποκείμενου δείκτη, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα της υποκείμενης αγοράς διαμορφώνεται στα 42,74 εκατ. ευρώ. 
 
Μικρές μεταβολές επικρατούν στις αγορές της Ευρώπης εν αναμονή των μακροοικονομικών στοιχείων στην Αμερική. 
 
Αξίζει ίσως να αναφερθεί η αγορά της Πορτογαλίας, με το δείκτη PSI-20 να υποχωρεί 1%, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται η μετοχή της Banco Espirito Santo, καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα β’ τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Λισσαβόνα, τα οποία θα δείξουν κατά πόσο το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» του 2,1 δισ. ευρώ που διαθέτει είναι επαρκές ώστε η τράπεζα να μην χρειαστεί εκ νέου κεφάλαια ή να χρειαστεί να ζητήσει κρατική ενίσχυση.

Facebook Comments