Βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε όλες τις βασικές δραστηριότητες του Ομίλου ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 τα Ελληνικά Πετρέλαια, με κύριους άξονες την απόδοση των μονάδων στα διυλιστήρια, αυξημένη συνεισφορά από τις εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και σταθεροποίηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά.

Αντίθετα, αρνητικά συνεχίζουν να επηρεάζουν το δυσμενές περιβάλλον για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις που προκαλούν αβεβαιότητα στις αγορές αργού πετρελαίου και αύξηση στο κόστος προμήθειας πρώτων υλών.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €49 εκατ. (+133% έναντι του δεύτερου τριμήνου 2013).

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, το τελευταίο εξάμηνο ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής για την αναχρηματοδότηση του Ομίλου, με αύξηση σε διαθέσιμες μακροπρόθεσμες γραμμές και μείωση κόστους, μετά την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους περίπου €620 εκατ. και αναδιαπραγμάτευση υφισταμένων δανειακών συμβάσεων με βελτίωση όρων.

Facebook Comments