Το πρόβλημα δεν είναι αν οι 2 στρατιωτικοί είχαν τζιπ ή όχι. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να κλιμακώσει την επιθετικότητά του απέναντι στη χώρα μας αναγκάζοντάς μας ή α) να εξευτελιζόμαστε συνεχώς κάνοντας την πάπια ή β) να απαντήσουμε ώστε να βρει το πρόσχημα για την ανάφλεξη και το “ντου”.

Μεταξύ μας: αν ήμουν Ερντογάν κι εγώ αυτό θα έκανα. Όταν απέναντί σου βρίσκεται μια κυβέρνηση σούργελων με το δίδυμο των κλόουν Μπανοφώτη στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που μάλιστα εφαρμόζει το “δόγμα Μπαλάφα” (θα μειώσουμε τις δαπάνες για όπλα και θα ρισκάρουμε με την Τουρκία!) και μια χώρα χρεοκοπημένη με την πλάτη στον τοίχο, είναι ιδανική ευκαιρία να πάρεις αυτό που θες και να σου πουν κι ευχαριστώ.

Ειδικά όταν ο Σουλτάνος έχει το πρόβλημα με τους Κούρδους και α) θέλει να τρίξει τα δόντια σε ΗΠΑ και ΕΕ που καλοβλέπουν τη δημιουργία κουρδικού κράτους σε εδάφη και της Τουρκίας και β) να πουλήσει εθνική υπερηφάνεια στο εσωτερικό της χώρας που έχει μουδιάσει από τα φέρετρα Τούρκων στρατιωτών που έρχονται συνέχεια από το νοτιοανατολικό μέτωπο.

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις πως η κρίση με την Τουρκία θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις μέχρι η Ελλάδα να φτάσει να παρακαλάει για τη “ρύθμιση πακέτο” σε Αιγαίο, Θράκη και ΑΟΖ που όλα αυτά τα χρόνια απέφευγε.

Το επόμενο βήμα δεν θα είναι η παρεμπόδιση ιταλικού ή οποιουδήποτε άλλου γεωτρύπανου αλλά ο πλους τουρκικού γεωτρύπανου που θα στρογγυλοκαθίσει σαν πασάς στην ΑΟΖ του Καστελλόριζου. Τι θα κάνουμε τότε; Όπως και η χούντα του Ιωαννίδη, η κυβέρνηση των σούργελων θα καταρρεύσει μέσα σε μια εθνική τραγωδία. Εύχομαι ολόψυχα να διαψευσθώ.

Υ.Γ. Τι γίνεται με το ξανθό γένος και τον “μεγάλο φιλέλληνα” Πούτιν που έχει πάρει αγκαζέ τον Σουλτάνο και κάνουν ρομαντικές βόλτες στο Αφρίν; Μήπως να μας ενημέρωναν οι ειδικοί πουτινολόγοι της trash tv; Γιατί δεν βλέπω να μας σώζει κανένα βότανο από το Άγιο Όρος.

Facebook Comments