Η δυνατότητα της Αμερικής να ανατρέψει ένα ισχυρά αρνητικό τρίμηνο για την οικονομία της και να κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης 4,0% εξέπληξε πολλούς αναλυτές. Οι επενδυτές όμως έδειξαν περισσότερο πληροφορημένοι καθώς το δολάριο ενισχύθηκε αλλά οι μετοχές κατέγραψαν μια αδιάφορη συνεδρίαση.

  • Η απόφαση της Fed να μειώσει κατά επιπλέον $10 δισ. τη στήριξή της προς την αμερικανική οικονομία, ήταν αναμενόμενη. Στην πραγματικότητα, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ, οι περισσότεροι περίμεναν μια έκπληξη από τη Fed με μεγαλύτερο tapering.
  • Η χθεσινή απόφαση της Fed δεν ήταν ομόφωνη καθώς ο Plosser διαφώνησε με την άποψη ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των περισσότερων νομισμάτων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
  • Οι σημαντικές ανακοινώσεις συνεχίζονται και σήμερα, με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXU4) – Άνοιγμα: 9.645 Υψηλό: 9.707 Χαμηλό: 9.574 Κλείσιμο: 9.606

 

Ο γερμανικός δείκτης προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά αλλά οι πωλητές επέστρεψαν από την αντίσταση του ΚΜΟ 10 ημερών και επιβεβαίωσαν ότι η μεσοπρόθεσμη δυναμική του δείκτη παραμένει πτωτική. Επόμενες στηρίξεις για το DAX εντοπίζονται στις 9.534 και στις 9.400 μονάδες, με την τελευταία να θεωρούμε ότι είναι η πιο πιθανή. Ο ΚΜΟ 200 ημερών έχει κρατήσει κάθε προηγούμενη φορά και θεωρούμε ότι δεν θα είναι εύκολο να υπάρξει μια διάσπαση. Αν παρόλα αυτά οι πωλητές επιμείνουν, τότε η ΕΚΤ θα δεχθεί ισχυρότερες πιέσεις προκειμένου να αναλάβει δράση και να διασώσει τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.570                     9.640
9.530                     9.700
9.490                     9.735

9.460                     9.780

Facebook Comments