'

Σπάνε στηρίξεις... στο ΧΑ

MarketNews

Σπάνε στηρίξεις... στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ευρείας κλίμακας ρευστοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από στηρίξεις που είχαν λειτουργήσει αποτελεσματικά τις προηγούμενες ημέρες.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,02% στις 1.170,61 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 32 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,45% στις 374,67 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με απώλειες 2,30% στις 154,95 μονάδες.

Σήμερα είναι η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με την εγχώρια αγορά να επηρεάζεται σημαντικά από τις διεθνείς εξελίξεις και τις ανησυχίες για τις προεκτάσεις των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία για τις ελληνικές επιχειρήσεις και εξαγωγές.

Από την αρχή της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω από 2%, ενώ ο Αύγουστος, ένας παραδοσιακά ανενεργός στις επενδυτικές στρατηγικές, θα ξεκινήσει με όχι και τόσο καλές προϋποθέσεις.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές σήμερα είναι οι μετοχές της MIG, με απώλειες 4,07%, της Βιοχάλκο στο -3,84%, της ΜΕΤΚΑ  στο -2,97% και των ΟΤΕ και Μυτιληναίος στο -2,8%. Έντονες ρευστοποιήσεις και στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 1,62%, την Πειραιώς κατά 3,13%, την Alpha Bank  κατά 1,45% και την Eurobank κατά 2,04%.