Τα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ληφθεί, αλλά απομένουν και άλλα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Το πολύ το ξύλο, το δημοσιονομικό, το έχουμε φάει. Όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Τον λογαριασμό εμείς οι ίδιοι τον πληρώνουμε και πρέπει να προσέχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, σκοπός του νομοσχεδίου είναι «η προώθηση διαρθρωτικών μέτρων με αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία. Όσο βαίνουμε στο τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής οι αλλαγές είναι περισσότερο διαρθρωτικές και λιγότερο δημοσιονομικές».

Το νομοσχέδιο «αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι πρωτοβουλία όχι μόνο ενός υπουργού ή μέλους της κυβέρνησης, αλλά του συνόλου της κυβέρνησης», είπε ο κ. Χαρδούβελης και αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου που δεν είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε: «Η ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης δεν είναι έργο μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της Βουλής, κάθε επιχειρηματία, κάθε πολίτη».

Facebook Comments