'

Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση κατά των φοροφυγάδων

MarketNews

Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση κατά των φοροφυγάδων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση εναντίον των φοροφυγάδων», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία αναπαράγει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPΑ), σχετικά με τη διερεύνηση φορολογουμένων με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, στο οποίο επίσης γίνεται λόγος για έλλειψη προσωπικού στις φορολογικές υπηρεσίες.

«Η Ελλάδα εντείνει τον αγώνα της εναντίον των φοροφυγάδων. Οι ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγξουν, εκ νέου όλους τους Έλληνες με τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Όποιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς απέκτησε τα χρήματα, θα πρέπει να πληρώσει βαριά πρόστιμα», αναφέρει το δημοσίευμα και, επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Προσθέτει μάλιστα ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη παραδώσει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία, σε 65 ψηφιακούς δίσκους.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, οι πρώτοι έλεγχοι έχουν αναδείξει ήδη κάποιες «κραυγαλέες περιπτώσεις». Ανάμεσά τους «ένας κατασκευαστής, ο οποίος το προηγούμενο έτος δήλωσε εισόδημα 72.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει καταθέσεις 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας εγγεγραμμένος ως άνεργος, χωρίς, κατά δήλωσή του, εισόδημα τα τελευταία χρόνια, είχε 2,5 εκατομμύρια στον λογαριασμό του», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, ενώ το DPA επικαλούμενο κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει ότι το άθροισμα των καταθέσεων που υπερβαίνουν τις 100.000 ανέρχεται σε περίπου 43 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ένα ευρύ κυνηγητό των φοροφυγάδων θα μπορούσε ωστόσο να αποτύχει, λόγω έλλειψης προσωπικού» σημειώνεται στο τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, μέχρι στιγμής έχουν μετατεθεί στη νέα υπηρεσία μόνο έξι υπάλληλοι.

Το ίδιο δημοσίευμα του DPA έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», υπό τον τίτλο «Κυνηγητό εναντίον των πλούσιων φοροφυγάδων - με έξι υπαλλήλους», αλλά και στον ιστότοπο της εκπομπής «Tageschau» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.