Η εβδομάδα που ξεκινά έχει σημαντικές ανακοινώσεις, με πολλές κεντρικές τράπεζες να συνεδριάζουν σχετικά με τη νομισματική τους πολιτική. Από τις σημαντικότερες αναφέρουμε τις ΕΚΤ, ΒοΕ και RBA.

Το δολάριο Αυστραλία σημείωσε κέρδη στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση, καθώς σημειώθηκε αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, η μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2014. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον τόνο των ανακοινώσεων της RBA μέσα στην εβδομάδα, καθώς στο παρελθόν έχουν δείξει ότι επιθυμούν να συγκρατήσουν ένα πολύ ακριβό νόμισμα.
 
Μετά τις θετικές ανακοινώσεις του τελευταίου διαστήματος από την Αγγλία, η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο στην ανάκαμψη της αγγλικής οικονομίας.
 
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν, με τις εντάσεις σε Ουκρανία και Γάζα να συνεχίζονται και τις προσπάθειες για εκεχειρία να παραμένουν εύθραυστες.
 
Ανάλυση αγοράς
 
AUD/USD – 04.08
 
Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται μετά τις λιανικές πωλήσεις στο +0,6% έναντι εκτιμήσεων για +0,3% και αντιστρέφει κάποιες από τις απώλειες των τελευταίων ημερών. Έχει επιστρέψει πάνω από τα επίπεδα του 0,9300 και αναμένουμε μέσα στην εβδομάδα τις ανακοινώσεις της RBA για τα επιτόκια, που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην αποτίμηση του νομίσματος.


 
Στηρίξεις             Αντιστάσεις
0,9270                   0,9340
0,9230                   0,9370
0,9205                   0,9390

Facebook Comments