'

Θετικές ενδείξεις για την οικονομία της Ευρωζώνης

ForexReport

Θετικές ενδείξεις για την οικονομία της Ευρωζώνης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο 0,1% έναντι εκτιμήσεων που περίμεναν να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση αν και πολύ μικρή είναι η πρώτη που καταγράφεται μέσα στο 2014 και πιθανόν να είναι μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός δε θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον ίδιο μήνα τον προηγούμενο χρόνο οι τιμές παραγωγού εμφανίζουν μείωση 0,8% έναντι μείωσης 1% που καταγράφηκε τον Μάιο.

Ο πληθωρισμός παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα καταγράφοντας νέα πτώση το Ιούλιο στο 0,4% και παραμένει πολύ χαμηλότερα από το στόχο της κεντρικής τράπεζας που επιθυμεί μια επιστροφή στα επίπεδα του 2%.

Η ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Ιουνίου είχε ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης επισημαίνοντας ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων. Συνεπώς δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την Πέμπτη.