'

Σταθεροποιητικές τάσεις στις αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

ForexReport

Σταθεροποιητικές τάσεις στις αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η εβδομάδα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές για την αγορά συναλλάγματος, μετά τις πρόσφατες κινήσεις του δολαρίου εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων και μετά από μια εβδομάδα πλούσια σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Σήμερα αναμένουμε τα ΡΜΙ Ευρωζώνης και Αγγλίας και τις επόμενες ημέρες τις συνεδριάσεις ΕΚΤ και ΒοΕ, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να κρύβουν εκπλήξεις.

Το δολάριο Αυστραλίας κινήθηκε σταθεροποιητικά μετά την πρόσφατη άνοδο και μετά την ανακοίνωση της RBA ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στο 2,5% και τον ουδέτερο τόνο των ανακοινώσεων.

Οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με κέρδη την εβδομάδα, προσπαθώντας να ανακάμψουν μετά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, σε αντίθεση με τους ασιατικούς δείκτες που κινήθηκαν χαμηλότερα εξαιτίας των άσχημων μακροοικονομικών στοιχείων και των χαμηλότερων εταιρικών κερδών.
 
-Η RBA διατήρησε τα επιτόκια στο 2,5%
-Η Moody’s μείωσε την εκτίμησή της για το ρυθμό ανάπτυξης της Γαλλίας σε 0,6% από 15 για το  2014 και 1,3% από 1,5% για το 2015
-Με μικρά κέρδη ξεκινούν χρυσός και πετρέλαιο μετά τις πρόσφατες πιέσεις, διατηρώντας τα  $1.290 και $98 αντίστοιχα
-Προσπάθεια για εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα, ενώ η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της στα σύνορα  με την Ουκρανία
 
Ανάλυση αγοράς
 
AUD/USD - 05.08
 
Σταθεροποιητικές τάσεις μετά τα πρόσφατα κέρδη του νομίσματος, αφού η RBA διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και διατήρησε έναν ουδέτερο τόωο στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν.  Η ισοτιμία παραμένει πάνω από τα επίπεδα του 0,9300 και δοκιμάζει την αντίσταση στο 0,9345.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις
0,9270                   0,9340
0,9230                   0,9370
0,9205                   0,9390