Στην υποβάθμιση της σύστασης και τη μείωση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Bank of America Merrill Lynch, ενόψει των stress tests της ΕΚΤ, εκτιμώντας ότι οι επιδόσεις των τραπεζικών μετοχών μέχρι τον Οκτώβριο θα εξαρτηθούν από τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των stress tests.

Παρ΄ όλα αυτά, ο οίκος συνεχίζει να “βλέπει” περιθώρια ανόδου των τραπεζικών μετοχών κατά περίπου 15% και προβλέπει στο βασικό του σενάριο ότι οι τέσσερις “συστημικές” τράπεζες δεν θα προβούν στην έκδοση νέων μετοχών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να εντοπιστούν νέες κεφαλαιακές ανάγκες. “Για μας, οι κεφαλαιακές ανάγκες θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό στο πως θα αντιμετωπίσει η ΕΚΤ τα προβληματικά δάνεια και στο πως αξιολογεί τις “επαρκείς” καλύψεις”, αναφέρει σε έκθεση με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2014 η BofA ML.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αυστηρή αντιμετώπιση των δύο αυτών παραμέτρων ενδέχεται να υποδείξει πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες. Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπουν πως η αβεβαιότητα θα “συγκρατήσει” τις τραπεζικές μετοχές τους επόμενους μήνες και υποβαθμίζουν τη σύσταση για τον κλάδο σε “neutral” από “buy”.

Ειδικότερα, η BofA ML υποβαθμίζει τη σύσταση για την Τρ. Πειραιώς σε “neutral” από “buy” και δίνει τιμή-στόχο στα 1,72 ευρώ, 14% χαμηλότερα από την προηγούμενη τιμή. Για την Εθνική υποβαθμίζει τη σύσταση σε “neutral” από “buy” και δίνει τιμή-στόχο στα 2,80 ευρώ, κατά 15% χαμηλότερη από την προηγούμενη. Για την Alpha Bank υποβαθμίζει επίσης τη σύσταση σε “neutral” από “buy” και δίνει τιμή-στόχο 0,70 ευρώ, μειωμένη κατά 13%. Τέλος, για τη Eurobank διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “neutral” και δίνει τιμή-στόχο κατά 12% χαμηλότερη από την προηγούμενη, στα 0,39 ευρώ.

Εξαιρουμένων των stress tests, ο οίκος συνεχίζει να βλέπει προοπτικές ανάκαμψης του δείκτη απόδοσης κεφαλαίου λόγω της ανάκαμψης των μακροοικονομικών μεγεθών και της αναδιάρθρωσης του κλάδου. Μεταξύ των τεσσάρων μετοχών, η Bank of America Merrill Lynch προτιμά τις Alpha Bank και Εθνική, για τις οποίες εκτιμά ότι εμφανίζουν τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.

Facebook Comments