Στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «με τροποποιήσεις που θεωρούνται αναγκαίες για τη χώρα, προκειμένου αυτή να λάβει δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο δανειακού πακέτου από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της», αναφέρεται η Wall Street Journal.

Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, «στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι φορολογούμενοι ή οι εταιρείες που καταδικάζονται για φοροδιαφυγή θα στερούνται τον ΑΦΜ», καθώς και ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολογήσεις και ότι θα προσληφθεί επιπρόσθετος αριθμός 400 εφοριακών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

Ωστόσο, η WSJ χαρακτηρίζει «ενα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία του πολυνομοσχεδίου», τη συγχώνευση των επικουρικών συντάξεων, «γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση, κατά το ήμισυ, των επιδομάτων ορισμένων κατηγοριών των δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρει.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι Ελληνες αξιωματούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση με την τρόικα από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αντί της Αθήνας, ενώ μία πιο λεπτομερής αξιολόγηση για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αναμένεται αργότερα, εντός Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα».

Facebook Comments