'

ΟΔΔΗΧ: Αμετάβλητο στο 1,75% το επιτόκιο δανεισμού στα 3μηνα έντοκα

MarketNews

ΟΔΔΗΧ: Αμετάβλητο στο 1,75% το επιτόκιο δανεισμού στα 3μηνα έντοκα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο 1,75% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων από το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους ενός δισ. ευρώ, με τις προσφορές να φθάνουν στο επίπεδο των 2,605 δισ., υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 2,61 φορές.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014.
       
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014, στις 12 μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.