'

Προς υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων

MarketNews

Προς υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων οδηγείται η κυβέρνηση. Αιτίες η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των δήμων, η απροθυμία των απερχόμενων Αρχών να υπογράψουν μετακινήσεις και το συνδικαλιστικό μπλόκο στην εθελοντική κινητικότητα.

Σύμφωνα με το Έθνος, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την τρόικα για τάχιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η διενέργεια μετατάξεων εξπρές για τους υπαλλήλους.

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα έχουν σχέση και με την οικονομική κατάσταση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού οι δήμοι που βρίσκονται στο κόκκινο θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική αποπομπή υπαλλήλων.

Η ενδοδημοτική κινητικότητα λήγει στις 29 Αυγούστου. Μέχρι τον Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί περίπου 980 μετακινήσεις. Ο στόχος της κυβέρνησης αφορά άλλους 2 χιλιάδες υπαλλήλους, στόχος πάντως που δε φαίνεται δυνατό να επιτευχθεί, παρά το κίνητρο ότι οι μετακινούμενοι υπάλληλοι θα εξαιρεθούν στο μέλλον από ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας.