Επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε την Τρίτη η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για τις πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις της σχετικά με τη στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στη Συρία.

«Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ομπάμα για να τον διαβεβαιώσει ότι όσα είπε δεν ήταν επίθεση στον ίδιο, στις πολιτικές του, ή στην ηγεσία του», ανέφερε ο Νικ Μέριλ, εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό The Atlantic την προηγούμενη Κυριακή, ο Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την επιλογή των ΗΠΑ να μην παρέμβουν στις αρχές του εμφυλίου πολέμου της Συρίας ως «αποτυχία».

Η Κλίντον δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά σε περίπτωση που το επιχειρήσει θεωρείται ως το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην πρώτη κυρία και γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα από το 2009 έως το 2013. Από τότε έχει περιοδεύσει ανά τη χώρα δίνοντας μια σειρά από διαλέξεις και προωθώντας το βιβλίο με τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Σκληρές επιλογές».

Στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου της θα βρεθεί την Τετάρτη στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ της Μασαχουσέτης, όπου ο πρόεδρος Ομπάμα περνά τις καλοκαιρινές διακοπές του και οι δύο τους αναμένεται να συναντηθούν το βράδυ της ίδιας μέρας.

Facebook Comments