'

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στη Ρωσία

MarketNews

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, όπου η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιούν τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ρωσία ή πρόκειται να ταξιδέψουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τον κίνδυνο «εχθρικών αντιδράσεων» απέναντί τους λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο προχώρησε στην αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών του προς την Ρωσία, καλώντας όσους ταξιδεύουν προς τα εκεί να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια.

«Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα (διατύπωσης) αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση, να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις. Ενόσω η Βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί προς το παρόν για τυχόν αύξηση των δυσκολιών για τους Βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ρωσία, θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τόσο την πολιτική κατάσταση όσο και την κατάσταση ασφαλείας, αλλά και να ενημερώνεστε τακτικά για περαιτέρω ταξιδιωτικές οδηγίες», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 10.000-20.000 Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για το Μουντιάλ.