'

5 «πύρινα» μέτωπα σε εξέλιξη – 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

MarketNews

5 «πύρινα» μέτωπα σε εξέλιξη – 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αντιμέτωπη με 130 δασικές πυρκαγιές ήρθε το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίσαμε 191 πυρκαγιές, 130 πυρκαγιές και 53 βοηθείας.

 

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη είναι πέντε πυρκαγιές με σημαντικότερο το μέτωπο στον Αυλώνα, στην περιοχή Βούτημα, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα ενώ συνδράμει 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν ακόμα δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Μέχρι στιγμής, το πρωί της Κυριακής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν, ένα μοναστήρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή Ρίζα, όπου στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στη Μονεμβασιά, στην περιοχή Λύρα, όπου στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα και δύο μέτωπα της Κρήτης, στην περιοχή Αχλάδα Μαλεβιζίου αλλά και στη Σητεία, στην περιοχή Λάστρος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Ηλεία, στην περιοχή Άγναντα, όπου στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 16 πυροσβέστες.