Η παράταση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε απόψε μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Κάιρο θα διαρκέσει πέντε ημέρες και όχι τρεις όπως οι προηγούμενες, ανακοίνωσε απόψε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, διευκρινίζοντας ότι η εκεχειρία ξεκινά από απόψε και λήγει την Δευτέρα.

Οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν άμεσα από το Κάιρο και θα επιστρέψουν στη Δυτική Όχθη για διαβουλεύσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών Άζαμ αλ Άχμεντ είπε ότι ελπίζει πως όταν επιστρέψουν στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς, αυτό θα γίνει για να ανακοινωθεί μια διαρκής εκεχειρία.

Η παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε ο Άχμεντ, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία εντός των επόμενων εβδομάδων, με τη στήριξη των αραβικών χωρών και της διεθνους κοινότητας.

Σύμφωνα πάντα με τους διαπραγματευτές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα, όμως απομένουν ακόμη να συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλεια και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.

Facebook Comments