Μετά το γκρέμισμα από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και το κλείσιμο στα όρια των 980 χθες αλλά και μετά από ένα διάστημα κατά το όποιο αμφισβητήθηκε η ανοδική τάση, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης τουλάχιστον όπως προκύπτει από το άνοιγμα επιχειρείται κίνηση επανάκτησης των 1.000  μονάδων.

Ωστόσο με δύο τράπεζες εκτός της Πειραιώς και την Alpha προκειμένου να πραγματοποιήσουν το reverse spilt, οι συναλλαγές είναι υποτονικές κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται πάνω από τις 990 μονάδες με το μεγαλύτερο μερίδιο της ανόδου να αντιστοιχεί στην Εθνική και στην Coca Cola με κέρδη 6% και άνω του 3% αντίστοιχα. Υποτονική είναι η αντίδραση στην Alpha Βank, που ενισχύεται στην περιοχή των 0,60 ευρώ. Έντονη είναι η ζήτηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης για το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας, που ενισχύεται κατά 45% στα 0,34 ευρώ δεδομένου ότι χθες έγραψε χαμηλά στα 15 λεπτά. Παρά ταύτα, στην αγορά υπάρχει προσδοκία πως ούτε η Εθνική θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και πως θα καταφέρει να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες η αγορά θα εστιάσει στις αυξήσεις της Πειραιώς και της Αττικής. Η μεν Πειραιώς ξεκινάει από πλεονέκτημα ότι έχει εξασφαλίσει περί τα 460 εκατ. ευρώ από την εξαγορά της Geniki Bank και άλλα 160 εκατ. ευρώ από την εξαγορά της Millennium. Σε ότι δε αφορά την Αττικής και με βάση τα όσο μεταφέρουν στο «R» στελέχη της τράπεζας, υπάρχει σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια συμμετοχής ακόμα και ξένων  funds. Σημειωτέον, ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την εγχωρία κεφαλαιαγορά αφού πραγματοποιείται στην Ν. Υόρκη παρουσίαση των μεγάλων εταιριών του ΑSE 25.

 

ΧΣ

Facebook Comments