'

«Ξεπαγώνει» η επιστροφή φόρου που είχε μπλοκάρει λόγω ΕΝΦΙΑ

MarketNews

«Ξεπαγώνει» η επιστροφή φόρου που είχε μπλοκάρει λόγω ΕΝΦΙΑ  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Λύση στο «πάγωμα» των επιστροφών φόρου που είχε προκληθεί λόγω του καταλογισμού του ΕNΦΙΑ έδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Η απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του νέου φόρου ακινήτων.

Συνεπώς, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες οφειλές σε εκκρεμότητα, οι δικαιούχοι επιστροφής φόρου θα μπορούν να εισπράττουν κανονικά τα χρήματα που τους οφείλονται.

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό ΦΕΚ.